विवरण (Definition)
बारमा मादक तथा शीतल पेयपदार्थको सम्मिश्रण तयार गरी आफ्ना ग्राहक अतिथिहरूको सत्कार गर्ने, बारको आपूर्ति र पेयपर्दाथहरूको सूची कायम गर्ने व्यक्तिलाई बार टेण्डर भनिन्छ |
प्रमुख कार्यहरू (Major Tasks)
-बार तथा व्यक्तिगत सफाइमा ध्यान दिने
-बारमा चाहिने पेयपदार्थको आवश्यक मात्रा भण्डारण गर्ने
-अतिथि सेवासत्कार गर्ने कक्टे (जस्तै, ब्लडीमेरी, क्यबालिबै, मार्गरिटा,रम्पन्च, क्यपेकोड) र मोक्टेल (जस्तै, सिन्डेला, भर्जिनम्यारी, फ्रेसमिन्ट कलर,फूटपञ्च, भर्जिनकोलाडा, टोपिकाना) आदिका विभिन्न सम्मिश्रण तयार गर्ने
महत्व र फाइदाहरू (Importance and advantages)
-होटल व्यवसायको विकाससँगै बार टेण्डरको बढ्दो माग
-होटल व्यवसायसँग सम्बन्धित अरू क्षेत्रको तालीम लिएर पेशालाई फैलाउन
-रोजगारीको अवसर
-जनसम्पर्क बढने
सम्भावित (Potential)
प्राथमिक क्षमता (Primary Potential) व्यक्तिगत क्षमता (Personal Potential)
द्वितीयक क्षमता (Secondary Potential) व्यावसायिक तालिम (Vocational Traininng (P))
वाञ्छनीय योग्यता (Eligibility) | प्राथमिक क्षमता (Primary Potential): व्यक्तिगत (Personal) दितीयक क्षमता (Secondary Potential): शारीरिक-यान्त्रिक (Physical-Mechanical) |
|
क्यारियर पथ (Career Path) |
१. बार टेण्डरसम्बन्धी तह १ (३९० घण्टा) को तालीम |
|
कार्य क्षेत्र (Working Area) | बार, होटल |
|
क्यारियर विकास पथ (Career Developmment Path) |
सुपरभाइजर प्रारम्भिक मासिक आय |
|
प्रारम्भिक मासिक आय (Initial Monthly Income) | १५,०००-२०,००० |
वैयक्तिक रुची, खुबी र क्षमता पहिचान गरी श्रम बजारको माग बमोजिमको ज्ञान तथा सीप हासिल गर्नका लागि विद्यार्थीहरुलाई सशक्तिकरण गर्ने ध्येयले वृत्ति मार्गनिर्देशन कार्यक्रम संचालन गरिएको हो।